Contacteer ons +49 (0)2405 8924938
 
KNALHARD DE GOEDKOOPSTE
Topkwaliteit vuurwerk voor Duitse prijzen
 
VUURWERKVERKOOP 2018
Vuurwerkverkoop op 28, 29 en 31.12.2018
 
TOPKWALITEIT VUURWERK
U vind bij ons alleen de exclusiefste merken

Vuurwerk kopen in Duitsland

Is vuurwerk kopen in Duitsland legaal?

Wie overweegt om de grens over te steken om knallers en vuurpijlen in te slaan, zal zich misschien afvragen of vuurwerk kopen in Duitsland legaal is. Er heerst veel onduidelijkheid over wat legaal vuurwerk en illegaal vuurwerk is. Veel mensen zijn daarom terughoudend om Duits vuurwerk te kopen.

Dat is helemaal niet nodig. Als u zich namelijk aan een paar eenvoudige regels houdt, bent u er niet alleen zeker van dat vuurwerk kopen in Duitsland legaal is. U bent ook nog eens stukken goedkoper uit!

Legaal en illegaal vuurwerk uit Duitsland

De verkoopregels in Duitsland zijn wat betreft de zwaarte van het vuurwerk nagenoeg gelijk aan die van in Nederland. Knalvuurwerk in Duitsland mag wel meer buskruit bevatten en eventueel ook voorzien zijn van een wrijvingsontsteker (strijkkop).

Ook de verkoopdagen zijn gelijk aan die in Nederland, namelijk 29, 30 en 31 december. Indien er een zondag tussen valt, dan begint de verkoop een dag eerder, namelijk op 28 december.

Sinds 2013 is er een CE-keurmerk van toepassing op vuurwerk. Dat betekent dat vrij verkeer van goederen door heel Europa mogelijk is.

De regels rondom het legaal kopen van vuurwerk uit Duitsland

Bent u van plan om vuurwerk te kopen in Duitsland? Er gelden een aantal regels waaraan u zich dient te houden als u vuurwerk mee naar Nederland wilt nemen:

 • We mogen vuurwerk online verkopen, maar niet per postpakket verzenden.
 • U kunt alleen vuurwerk kopen tijdens de verkoopdagen net voor de jaarwisseling;
 • Als u consumentenvuurwerk van Duitsland naar Nederland meeneemt tijdens de officiële verkoopdagen, hoeft u geen melding te doen bij het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport);
 • Het Duitse vuurwerk moet voorzien zijn van een CE-keurmerk;
 • Er moet een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij het vuurwerk zitten;
 • Het is verboden om knalvuurwerk mee te nemen naar Nederland met meer dan 2,5 gram buskruit of dat voorzien is van een wrijvingsontsteker (strijkkop);
 • In Nederland zijn Romeinse kaarsen en babypijlen verboden;
 • U mag alleen vuurwerk meenemen naar Nederland waarop expliciet vermeld staat dat het geschikt is voor particulier gebruik.

Hoeveel kilo vuurwerk mag u meenemen uit Duitsland?

Het is in Nederland niet toegestaan meer dan 25 kilo vuurwerk in bezit te hebben of op te slaan. Dat betekent dat u niet meer dan 25 kilo per persoon of per auto mag meenemen naar Nederland.

Legaal vuurwerk kopen in Duitsland

Het Duitse vuurwerk dat wij via onze webshop verkopen is veilig en legaal. Wij verkopen alleen vuurwerk:

 • Voorzien van een CE-keurmerk.
 • Met een Nederlandse handleiding.
 • Wij hebben een selectie gemaakt van vuurwerk dat u in Nederland af mag steken.

Zo bent u er zeker van dat u geen illegaal vuurwerk koopt.

Online vuurwerk uit Duitsland bestellen

De vuurwerkwetgeving van Duitsland en Nederland zijn nagenoeg gelijk. De regels rondom het opslaan van vuurwerk zijn in Nederland echter een stuk strenger. Dat maakt het kopen van vuurwerk in Duitsland een stuk goedkoper! Wij raden u aan om uw voorwerk van tevoren online te bestellen. U hoeft uw bestelling dan alleen af te komen halen tijdens de verkoopdagen. Dat voorkomt u een hoop wachttijd tijdens deze drukke dagen. Wilt u nog meer besparen op het toch al goedkope Duitse vuurwerk? Bekijk dan ook eens onze aanbiedingen.